govcon.forum

What are the applicability thresholds for the Service Contract Act in 2026?

Ask a question
Asked Active Viewed 1 timeQuestion
1answer

My firm is bidding on a federal Request for Quotation for janitorial services, NAICS 561720, that came out on SAM.gov last week. It's a small business set-aside. The deadline is tight, next Friday. The solicitation does not specifically mention the Service Contract Act (SCA), but it's a services contract and I need to price wages appropriately. I remember there's a dollar threshold for SCA applicability. What are the applicability thresholds for the Service Contract Act in 2026? Does it apply if the contract value is above a certain amount?

asked Marcus T. Verified vendorOwner, janitorial and facilities firm · Columbus, OH · 1414 rep

1 answer

0

The Service Contract Act (SCA) applies to federal service contracts performed in the United States when the contract value is above the threshold specified in the FAR. Specifically, the SCA clause at FAR 52.222-41 is inserted into service contracts that exceed this amount. This means that for your janitorial services Request for Quotation, if the contract value is above the threshold, the SCA requirements will apply, even if not explicitly stated in the solicitation details visible to you on SAM.gov. You should confirm the exact threshold for applicability in FAR 22.1006(a)(1) to ensure proper wage pricing. For contracts below this threshold, the SCA does not apply, but other labor laws may still be relevant.

answered Dave H. Verified vendorParts distributor, DLA and DIBBS · Dayton, OH · 805 rep

Your answer

Sign up to answerCite the FAR clause or procurement code where you can.